Wijngoed De Vallei

Wijngoed De Vallei is een wijngoed met 1200 wijnstokken op halve hectare. Ze kozen radicaal voor de biodynamisch teelt met Demeter label.

biodynamische wijn

“De bodem wordt blij van de preparaten, wij dus ook!”

Toen Annie en Jacques in 2010 hun dromen volgden en Wijngoed De Vallei (vandaag 1200 stokken op 1/2 ha) begonnen, raakten ze al snel uitgekeken op de gangbare manier van wijn verbouwen. 

“We hebben toen radicaal gekozen om over te schakelen naar biologisch telen. Het was dat of stoppen. Via Anna Van Oostwaard, een Nederlandse boerin die werkt volgens de biodynamische principes, hebben we leer van Rudolf Steiner leren kennen. We waren zo geraakt door die andere kijk op landbouw dat we meteen besloten om in Frankrijk de kneepjes van het vak te leren. We bezochten daarvoor verschillende biodynamische wijnbouwers. Wij wilden het ook op die manier aanpakken.”

 

“Bij Wijngoed De Vallei pakken we alles aan zoals beschreven in de landbouwcursus. We volgen ook de visie van Vincent Masson, beschreven in ‘Biodynamique Lunaire et Planétaire’. En … de bodem wordt blij van de preparaten, wij dus ook!”

“Een Demeter-label’’ geeft toch een garantie, vinden wij. Klanten weten dat ze een wijn in handen krijgen die pesticidevrij is. Voor ons betekent het zeker een meerwaarde, omdat niet iedereen zomaar een Demeter-certificaat krijgt.”

“Bij Wijngoed De Vallei pakken we alles aan zoals beschreven in de landbouwcursus. We volgen ook de visie van Vincent Masson, beschreven in ‘Biodynamique Lunaire et Planétaire’. En … de bodem wordt blij van de preparaten, wij dus ook!”

“Een Demeter-label’’ geeft toch een garantie, vinden wij. Klanten weten dat ze een wijn in handen krijgen die pesticidevrij is. Voor ons betekent het zeker een meerwaarde, omdat niet iedereen zomaar een Demeter-certificaat krijgt.”