0
Your Cart
No products in the cart.

Veldkleur

Veldkleur teelt biodynamische bloemen. Ze zijn een manier om zorg voor de aarde in praktijk neer te zetten.

bloemenboeketten, zelfpluk

“Een innigere omgang en communicatie met bodem, plant, dier, mens, omgeving en landschap.”

Mooi ingebed in het landschap liggen de prachtige bloembedden van Veldkleur. Rosette en haar team huldigen er de biodynamische principes en telen er elk seizoen met veel liefde prachtige bloemen. Een lust voor het oog. 

“Zonder het goed te beseffen, wist ik als kind al wat biodynamisch betekende, ook al kende ik de term nog niet. Vandaag sta ik helemaal achter de principes van de biodynamische landbouw en hoe Demeter dat in de wereld zet. Ik vind het belangrijk om mensen een alternatief te bieden voor gangbare gekweekte bloemen. Voor Veldkleur gaat biodynamische landbouw om een innigere omgang en communicatie met bodem, plant, dier, mens, omgeving en landschap. Steeds vanuit de insteek: wat heeft deze plek nodig? Demeter is herkenbaar, en hoe wijder het verspreid wordt, hoe groter het bewustzijn.”

“Met Veldkleur willen we Demeter meer kenbaar maken. Wij geloven heel sterk in diversiteit, in de waarden die Demeter vooropstelt. Het keurmerk geeft ons niet meteen een economische meerwaarde, maar geeft ons wel de mogelijkheid om op een positieve manier te tonen dat er waardevolle alternatieven bestaan voor de gangbare landbouwpraktijken. We willen het tonen met onze bloemen, meer dan het te benoemen.”

“Ik geloof er stiekem in dat de liefdevolle energie die wij in de teelt steken een rechtstreekse invloed heeft op de mensen die de bloemen kopen. Dat en de helende factor van de natuur. Het is een onzichtbare, maar duidelijk voelbare energie.
Dat geldt ook voor de preparaten die we gebruiken: werken met preparaten zorgt ervoor dat je op het moment van het uitbrengen met weer andere ogen naar het land kijkt.
Je focus verandert. Als je oogst, kijk je met andere ogen dan als je wiedt of plant. Bij het uitbrengen van preparaten ontmoet je de bloemen met een andere energie, het moment voelt anders aan.
Je communiceert met het veld, ontdekt subtiele verschillen, ziet welke stukken meer zorg nodig hebben …
ik vind het mooi om op die manier met bloementeelt om te gaan.”