0
Your Cart
No products in the cart.
3926 Demeter-100 jaar CMYK-NL
100 jaar geleden, rond Pinksteren 1924, werd de startimpuls gegeven voor het ontstaan van de biodynamische landbouwbeweging, die ondertussen wereldwijd verspreid is. Al 100 jaar is biodynamische (BD-) landbouw koploper in landbouwinnovatie vanuit een holistische visie.

Ook in Vlaanderen groeit de biodynamische beweging en geeft zij een realistisch antwoord op de vele knelpunten waar de conventionele landbouw op vast loopt. Op veel vlakken gaat de BD-landbouw ook structureel verder dan de normen voor de bio-landbouw.

Dat doen we door zorg te dragen voor een levende bodem, respectvol om te gaan met de integriteit van plant & dier, harmonisch samen te werken met de natuur, verbindende lokale gemeenschappen te creëren en eerlijke voedselprijzen te hanteren (geen kosten af te wentelen op de samenleving).

We laten dit eeuwfeest niet ongemerkt voorbij gaan. Daarom nodigen we je uit om kennis te maken met biodynamische landbouw en -voeding op één van de onderstaande activiteiten die tussen maart 2024 en maart 2025 doorgaan. 

Een aantal landbouwbedrijven en projecten in onderstaand overzicht voeren officieel het wereldwijde Demeter-kwaliteitslabel voor biodynamische landbouw- en voeding en worden daarop gecontroleerd; andere werken vanuit de inspiratie van de  BD-landbouw zonder het Demeter-label officieel te voeren; zij zijn biologisch gecertificeerd, maar vullen dat breder in dan wat de bio-wetgeving vereist.

Activiteiten-overzicht

mei 2024

BD-feest van de Eeuw

BD-feest van de Eeuw op Warmonderhof, opleidingscentrum voor BD-landbouw sinds 1947, in Dronten, NL. Carpooling vanuit Gent & Antwerpen. Een dag vol inspiratie, ontmoeting, feest, muziek, spel en dans. Meer […]
19 mei
2:00 pm
Warmonderhof
Dronten (NL)
juni 2024

Studiedag ‘Seed Matters’

Studiedag ‘Seed Matters’ met Vandana Shiva en Michel Haring. Verdiepingsdag voor professionals en geïnteresseerden rond het behoud van zaadvaste rassen na de deregulering van de ‘nieuwe GGO’s’. Gaat door in […]
01 jun
10:00 am - 3:30 pm
Antropia
Zeist (NL)
september 2024

Diermonoloog op geitenboerderij ’t Reigershof

Diermonoloog op geitenboerderij ’t Reigershof in Klemskerke Een inlevingsreis in het leven van de geit op een BD-bedrijf, gezien vanuit de geit zelf, vanuit de boer en vanuit de consument. […]
13 sep
2:00 pm - 5:00 pm
’t Reigershof
Klemskerke (B)
Geen evenementen gevonden!